Webinar

Mer enn én av ti ungdommer har delt et nakenbilde på nett. - Dette må vi snakke om!

On-demand

Mer enn én av ti ungdommer har delt et nakenbilde - hva får barn og unge til å utsette seg for dette?

I økende grad tar også barn seksuelle bilder av seg selv i bytte mot penger eller produkter. Hvordan kan vi voksne oppdage at det skjer? Hvordan kan vi snakke med dem om det? Og hvor finnes det hjelp å få når situasjonen har blitt uhåndterlig?

  • Thomas Blyverket fra Kripos som presenterer funn fra rapporten "Barn som selger egenprodusert overgrepsmateriale".
  • Tone Gulsvik fra Kripos snakker om politiets forebyggende arbeid.
  • Ungdommen deler sitt perspektiv
  • Vi snakker med Ulla Bjørndal fra RVTS (tidligere Pro-senteret) om hvordan vi kan og bør snakke med ungdom om seksualitet og (salg av) nakenbilder.

 

Dette vil du ikke gå glipp av!

 

Thomas Blyverket

Politioverbetjent, Nasjonal Cyberkrimsenter, seksjon for internettrelaterte overgrep , Kripos

Thomas Blyverket jobber som politioverbetjent på seksjon for internettrelaterte overgrep på Kripos. Han har blant annet vært med og skrevet rapporten "Barn som selger egenprodusert overgrepsmateriale" som ble publisert i mars 2021.

Tone Gulsvik

Politioverbetjent, Nasjonal Cyberkrimsenter, seksjon for internettrelaterte overgrep , Kripos

Tone Gulsvik jobber som politioverbetjent på seksjon for internettrelaterte overgrep på Kripos. Hun har blant annet vært med å utvikle undervisningsopplegget "Delbart?" som ble lansert for politidistriktene i januar 2019. I 2020 ble "Delbart?" videreutviklet og det ble laget en versjon av undervisningsopplegget som alle som jobber med barn og unge kan ta i bruk.

Ulla Bjørndahl

Spesialrådgiver, RVTS Øst

Ulla jobber med forebyggende arbeid knyttet til vold og overgrep med et særlig fokus på seksualitet og seksuelle overgrep. I arbeidet sitt fokusererhun på å gi førstelinjetjenestene kunnskap, verktøy og handlingskompetanse til å kunne snakke om temaer mange synes er vanskelige. Hun har et særlig fokus på at tjenestetilbudene til personer i vanskelige livssituasjoner skal se sammenhengen mellom den psykiske, fysiske og seksuelle helsen til personer de bistår.

Jan Andre Hansen

Direktør familiehjem og hjelpetiltak, Humana omsorg og assistanse

Jan Andre har bred kompetanse på direkte arbeid med barn-, unge og familier innen utdannings og barnevernssektoren. Han er utdannet spesialpedagog med blant annet videreutdanning i psykososialt arbeid med barn- og unge. Han har ledererfaring fra både offentlig og privat sektor og har et stort engasjement for barnets beste. Jan André er opptatt av kvalitet i tjenestene og at individet skal settes i sentrum. Det finnes ikke vanskelig barn, bare barn som har det vanskelig.